2013 billeder

19.11 Vestsjælland

Den 19.11 havde vi Garagemøde hos Jørgen i Halkevad. Vi skulle lige tjekke om hans flotte Jaguarprojekt skred fremad. Det må man sige at det gjorde. Sjældent har vi set en så høj standard for et bilprojekt. Jørgen fortalte om hele projektet, og svarede på mange spørgsmål. Vi fik kaffe og kage, øl og vand, og havde en rigtig hyggelig aften. Helje

« of 4 »


15.10 Vestsjælland

Steen Christoffersen havde inviteret os til Autohallen (Toyota) i Kalundborg, hvor han fortalte om forretningen, som har været hans arbejdsplads i en menneskealder. Efter velkomst skulle vi høre et foredrag af og om Jan Glad, og hans liv med race. Det blev til et spændende møde tilbage i tiden, med en masse oplevelser på rallys rundt omkring i Europa. Jan viste mange billeder og en film med RAC Rally fra 1977, som blev et gensyn med flere kendte danske kører her fra Vestsjælland. Jan opnåede med Mini Cooper S, Opel Ascona, Opel Commodore og Opel Kadett, Danmarksmesterskabet i 71, 73, 75, 78 og 82, og andenpladser i 77, 80 og 81.  Helje

« of 3 »

05.10 MG for begyndere

Lørdag den 5. oktober var der MG kursus for de ikke så bilkyndige MG-ejere. Underviser var Matthies Nissen, som gennemgik MGB’s opbygning og hvor man skal efterse og smøre etc. ligesom der blev gennemgået hjulskift og skift af pærer i for- og baglygter. En stor tak til Lars Madsen fra LM Auto på Langemosevej 7 i Sigersted ved Ringsted for lån af værksted og lifte. Foto: Helje Sørensen.

« of 3 »

 31.08-01.09 Klubweekend

Årets klubweekend var arrangeret af Vestsjælland. Vi mødtes 38 biler – ny rekord – ved Sorø Akademi, hvorfra turen gik ad de mindre veje til Birkegårdens Haver, hvor de medbragte madkurves indhold blev spist. Efter Mullerup kørtes ad de små veje til Halsskov Rev, hvor Isbådsmuseet havde åbent, inden vi kørte hen på den nærliggende campingplads for at høre om byggeriet af broen og tunnelen. Meget spændende.Der var overnatning på Kobæk Strand, og søndag gik turen via Bisserup og Karrebæksminde til ‘De Hvide Svaner’, hvor der var afslutningsfrokost. Tak til Vestsjælland for et meget vellykket arrangement. Tekst og fotos: Rikke U. Nissen

« of 13 »

06.08 Roskilde Ring

Tirsdag den 6. august var 27 MG-biler mødt frem til turen på Roskilde Ring. I alt var vi ca. 60 personer; også nye medlemmer. Vejret var med os, og nogle startede aftenen med at tømme picnickurven på de grønne arealer. Christian Møller Jensen, som netop har fået topkarakter for sin universitetsafhandling om ringen, tog os med rundt og fortalte om ringens historie. Meget spændende aften. Efterfølgende var der kaffe og kage på det nærliggende Scandic Hotel.

« of 3 »

03-04.08 Copenhagen Historic Grand Prix

3.-4. august var der historisk grand prix på Bellahøj i København. Klubben havde sin egen stand med 11 udstillede biler. Derudover havde vi medbragt godt vejr, også til de tre klubmedlemmer som deltog i selve grand prix’et i deres MG-biler.

« of 8 »

18.06 Vestsjælland

Jan Glad og Søren Sørensen havde sørget for godt vejr og en meget flot rute gennem Odsherred tirsdag aften den 18. juni. 32 biler (heldigvis flest af det ædle mærke MG) mødte frem på P-pladsen ved Sanddobberne over for Dragsholm Slot. Herefter gik turen med indlagte pauser undervejs gennem Ordrup til Skamlebæk Strand, videre til Maglehøj og via Vig til Kongsøre ved Isefjorden, hvor picnickurvene blev pakket ud og aftensmaden indtaget med udsigt over fjorden. Aftenen sluttede på Hørby havn på nordsiden af Holbæk Fjord.

« of 8 »

21.05 Årets MG/Vestsjælland

Vejret var ikke med da det årlige møde i St. Merløse løb af stablen, med kåringen af Årets MG. Der var 12 biler som deltog i afstemningen, og det blev en sort MGA 1500 fra 1959 som løb med sejren. Ejer er Tommy Andersen fra Ringsted. Tillykke med den fine præmie. Som sædvanlig en stor tak til Peter for at vi må være på hans værksted, og til Jeroen som stod for arrangementet.

« of 3 »

 04.05 O-Løb 1

Så blev det forår, også vejrmæssigt! Årets første orienteringsløb og picnictur arrangeret af Henrik Madsen og Lars Andersen blev gennemført i sol og varme! 14 biler deltog i orienteringsløbet, og 3 valgte at køre ruten som picnictur. Der deltog debutanter, gamle kendinge, nye og gamle biler.

« of 5 »

23.04 Vestsjælland

Besøg hos Glad i Kalundborg, hvor Jacob Glad fortalte om Intercontinental Rally 2013, der er et ørkenrally med start i Sydspanien og mål i Dakar i Senegal. 14 dage/5000 km gennem sand, bjerge og stenørken. Jacob havde Philip med som navigatør i sin QT500 Wildcat, mens supportbilen med Jacobs far Peer, Jakob og ikke mindst mekanikeren Søren medbragte dæk, reservedele, telte til overnatning, mad, køkkengrej, spisestue og tøj. Fuld læsset vejede supportbilen lige under 4.000 kg! Wildcat’en har en 4L V8 benzinmotor på 265 HK. Bilen er bygget på en rørgitterramme og vejer “kampklar” 1700 kg. Den kraftige motor giver en 0-100 tid på ca. 6 sek. Benzintanken rummer 375 liter, hvilket giver en rækkevidde på 600-900 km i terrænet.Wildcat’en har en indbygget centerdonkraft, som Jacob demonstrerede for os. En hjulskift tager 5 minutter alt inklusive. Der blev vist flotte fotos og videooptagelser fra løbet. Ikke mindst sidstnævnte var næsten til at blive køresyg af. Tekst og fotos fra 23. april: Rikke Nissen.
Øvrige fotos: www.challengeyourself.dk

« of 6 »

 20.04 Besøg de kongelige stande på Christiansborg

Michael Mentz, tidligere staldmester for de kongelige stalde, og MGB-ejer! havde inviteret klubbens medlemmer en tur til de kongelige stalde på Christiansborg Slot. Som lovet havde Lars Thousig og Michael sørget for flot solskin. Desværre lod temperaturen noget tilbage at ønske, og saltet var heller ikke 100% væk fra vejene, så 10 stk. MG og 1 Morris Minor havde fundet vej til ridebanen bag Christiansborg Slot. Dertil kom det dobbelte antal hverdagsbiler, så vi var i alt omkring 50 medlemmer.
Fotos Jan Bødker og Rikke U. Nissen

« of 8 »

26.01 Monte Carlo Rallye

Starten på historisk Monte Carlo Rallye fra Rådhuspladsen i København. Fra kl. 13 sendte borgmester Pia Allerslev de 27 deltagere, som havde valgt København som startsted, afsted. Blandt deltagerne var Ingemar Bjerkborn og medkører Sören Johansson fra Sverige, som stillede til start i feltets ældste bil; en rød MGA Coupé 1600 årgang 1960. Fotos: Rikke U. Nissen

« of 5 »

For alle med interesse i MG-biler, nye som gamle