DASU Licens

DASU licens og kontingent.

For at kunne deltage i løb arrangeret af DASU (Dansk Automobil Sports Union) skal du have en DASU licens. Du kan enten købe en endagslicens eller melde dig ind i DASU gennem MG Car Club Danish Centre. Vi opkræver dit DASU-kontingent, og herefter kan du bestille den DASU-licens som du skal bruge.

Sådan bliver du medlem af DASU og bestiller DASU licens

Du skal meddele MG Car Club Danish Centre, at du ønsker at tegne eller forny dit medlemskab af DASU. Er det første gang, så kontakt klubbens DASU-ansvarlige. Se under Kontakt.

DASU kontingent indbetales på klubbens konto:
Bank: Spar Nord
Reg.nr. 9309
Kontonr. 4572876123

HUSK AT ANFØRE DASU + DIT NAVN!

MEDLEMSKONTINGENT TIL DASU 2024
kr. 550,00 pr. aktivt medlem
kr. 275,00 pr. aktivt ungdomsmedlem
kr. 100,00 pr. almindeligt medlem
Ungdomsmedlemmer:
Personer, der ved indmeldelsen ikke er fyldt 18 år.

Når din indbetaling er registreret, vil du blive tilmeldt DASU, hvorefter licensen udstedes af DASU. Du skal selv aktivere din licens hos DASU efterfølgende. Der udstedes der ikke et fysisk licenskort med mindre man betaler 100 kr. ekstra herfor. I stedet får man en e-mail med en PDF, som er gyldig licens. Licens skal medbringes og fremvises til alle DASU-løb.

Licenstyper og priser finder du her.

DASU Classic

Som medlem af MG Car Club Danish Centre har du mulighed for at deltage i DASU Classic, som er en landsdækkende turnering af pålidelighedsløb for historiske biler.

Konkurrencemæssigt går pålidelighedsløb ud på, at en bestemt rute skal gennemkøres med en bestemt gennemsnitshastighed, sekundært at den givne rute findes ved hjælp af kort og rutebog. Løbene skal køres i kønt terræn og indeholde pauser. Læs mere om DASU Classic her.

Du skal have en grundlicens for at køre DASU Classic. Denne licens er primært en forsikring mod eventuelle skader mod tredjepart. Dvs. skulle der ske et uheld, hvor f.eks. et vejskilt nedlægges, dækker forsikringen skaderne på skiltet. Din egen klassikerforsikring dækker skader på din egen bil. Du skal altså ikke tegne en specialforsikring for at køre DASU Classic (men check alligevel dine forsikringsbetingelser inden du tilmelder dig).

DASU baneløb

Vil du køre  historisk banesport, skal du have en anden type licens, som kræver flere informationer end grundlicensen. På DASU’s hjemmeside finder du link til licensbestilling, gældende reglementer – sportslige og tekniske – inden for banesporten. Her kan du læse mere om vognbøger og se, hvornår der er mulighed for at komme på kursus inden for sporten. Læs mere her.

For alle med interesse i MG-biler, nye som gamle