2015 Billeder

01.12 Julemøde Nærum

Man tager 500 æbleskiver, 18 liter gløgg, 9 liter øl, 14 liter sodavand, 10 liter kaffe, 3 kg. brunkager, syltetøj, flormelis og det løse … og så tilsættes over 100 glade medlemmer, og årets julemøde er en realitet. Tak for flot opbakning til arrangementet, der fulgte den traditionelle opskrift med velkomst, gløgg og æbleskiver, amerikansk lotteri med sponsorpræmier og afslutningsvis julebanko. Vi håber, at I havde en hyggelig aften og fik hilst på nye og gamle MG-venner.

« of 3 »


17.11 Vestsjælland

En yderst veloplagt Jens Winther Snr. og fru Kisser gæstede klubben den 17/11, hvor 50 personer var mødt frem for at høre Jens fortælle om sin/deres racerkarriere. Igen kunne vi låne lokaler i Flakkebjerg på Jørgens arbejdsplads.
Vi lagde ud med spisning af kantinens flotte smørrebrød til 15 kr. pr. stk. (1 stykke = 1 hel skive rugbrød), som de årvågne havde bestilt på forhånd.
Herefter underholdt Jens Winther sekunderet af Kisser om sin racingkarriere fra Tolstrups grusgrav på crossmaskine over mindre formelbiler til rally og banerace kronet med klassesejr i Monte Carlo rally og deltagelse i Le Mans ad flere omgange.
Tilhørerne fik et indblik i, at racing ikke kun er kammeratskab på tværs af nationaliteter og baner, men også er liv og død – desværre. Der kom mange anekdoter frem, f.eks. om dengang det hele startede i grusgraven ved Roskilde, hvor lille Jens pænt havde spurgt hr. Tolstrup om lov til at køre på sin maskine, men hvor en sur dame som boede samme sted ringede efter politiet. Tolstrup kunne fortælle damen og politiet, at lille Jens bare skulle køre videre, for han havde spurgt om lov til at køre der. Damen havde ikke fået lov til at slå sig ned med sin skurvogn og høns i hans grusgrav!
Eller dengang hvor Jens Winter lige havde solgt sin BMW M1 og var på vej på skiferie og lige inden fik et købstilbud 4 gange højere end det han lige havde solgt sin bil for – den dårligste skiferie han havde haft nogensinde!
Eller dengang det blæste så meget på Monza, at et træ væltede ned over banen og dræbte to, Akropolisrallyet hvor Jens og han codriver var ved at dehydrere etc. Jo, 2 timer gik hurtigt denne mørke novemberaften.
I dag har ægteparret skiftet motorsporten ud med en motorbåd, som de nyder deres otium i.

Tak til Jan Glad for at have lokket Jens Winther og Kisser til Flakkebjerg, til Jørgen for lokaler og forplejning og til Helje for igen at have lokket så mange mand M/K af huse.

« of 4 »

20.09 O-løb 2

Årets andet orienteringsløb var et fælles arrangement med Austin Healey og Triumph klubberne, som vi i år stod for at arrangere. Der var 17 tilmeldte til orienteringsløbet og 2 til picnicturen. 3 af deltagerne i orienteringsløbet valgte i stedet picnicturen, så der var 14 som deltog i orienteringsløbet. Vi startede ved Shell tanken i Vester Såby. Der var frokostpause ved Brorfelde og mål ved Tadre Mølle. Vejret vekslede mellem sol og byger, så de optimistiske som startede dagen med kalechen nede … ja de måtte knappe kalecher på. Nedenfor følger nogle stemningsfotos fra dagen – fik desværre ikke fotos af alle deltagere.

En skrivefejl på 3 minutter i ankomsttid fra tidskontrollens side betød, at resultatet efterfølgende ændrede sig, så Henning Knudsen og Kurt Larsen rykker op på podiet. Løbsledelsen sørger for, at Henning og Kurt får eftersendt præmiekrus.

Resultatlisten for MG klubbens medlemmer, som er stillet op i deres MG, indgår i klubmesterskabet. Fotos: Rikke U. Nissen

« of 13 »


12.09 Manøvreprøve 1

En sluttet skare på 5 stk. MGA, 4 stk. MGB, 1 stk. MG TF og 1 stk. AH3000 havde en fin dag på anlægget ved Stigsnæs, hvor Rudolf Bork Andersen og ‘manøvreprøve-aspiranten’ Kurt Larsen afviklede manøvreprøve. Resultater fra dagen kan ses i menuen til venstre under Klubmesterskab.
Fotos: Kurt Larsen, Jan Glad, Lars Thousig, Henning Petersen

« of 3 »


29.08 Klubweekend

Årets klubweekend gik til Hallandsåsen med overnatning i Hovs Haller. 43 biler og 84 personer deltog. Vi kunne godt have været flere, hvis hotellet havde haft plads. En stor succes og dejligt at møde så mange nye som gamle ansigter. Nedenfor følger indtryk fra turen. Foto: Rikke U. Nissen

« of 9 »


18.08 Vestsjælland

Jens-Petter havde arrangeret en køretur med start fra Toyota i Slagelse og ad de små veje og omveje (pga. vejarbejde) til Frederiksberg ved Sorø. Vejret var med os, så 24 biler dukkede op. Vi sluttede af med spisning af medbragt mad hos Jens-Petter og frue, som diskede op med vin. Janet havde bagt kage til os til aftenkaffen. Tak til arrangørerne for forkælelse og deltagerne for at møde talstærkt frem.
Stemningsfotos af Bo Damkjær og Rikke U. Nissen.

« of 5 »


01.08-02.08 CHGP

Weekenden 1.-2. august 2015 var der Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj. Klubben var på plads med sin stand og 13 udstillede biler. Jens Hansen og Lars Thousig stod i spidsen for vores stand, som tiltrak mange besøgende.

« of 7 »


11.07 Sommertur

Solskin, varme, 65 biler, langt over 100 personer. Dejlig dag! Så kort kan årets sommertur beskrives.

Nærum, Vestsjælland og Lolland-Falster havde arrangeret ruter til Gisselfeld, så MG’erne kom fra alle verdenshjørner til parkeringen ved avlsgården over for slottet og parken. Først spiste vi frokost i parken med udsigt til slot, voldgrav, sø og orangeri. Dernæst var der rundvisning i to hold inde på selve slottet. Her måtte vi hverken fotografere eller medbringe tasker – ikke pga. hemmeligheder, men fordi så mange af væggene var fyldt med det fineste porcelæn ophængt stel efter stel … og tænk nu hvis en af os kom til at rage noget ned med en skuldertaske eller kom til at træde et trin tilbage ved fotografering.

Derfor er der ingen fotos inde fra slottet, men det var spændende at høre godsforvalteren Jens Risom fortælle og vise rundt. Herefter var der tid til kaffepause eller en tur i parken eller orangeriet inden Jens igen viste rundt – denne gang i avlsbygningerne, hvor der var nogle imponerende maskiner. Vi sluttede ved 16-tiden, og vejret var stadig flot (ikke en selvfølge denne sommer!).

Tak til Freddy som skaffede os ind i de private områder af Gisselfeld og tak til Jens og Mette Risom som tog sig tid til os. Nedenfor følger nogle indtryk fra dagen. Foto: Rikke U. Nissen

« of 9 »

16.06 Vestsjælland

27 biler deltog i køreturen fra Høng til St. Frederikslund, hvor Arne Jegstrup havde fået lov at invitere os på besøg. Ruten gik ad absolut små og dejligt u-trafikerede veje via Finderup, Gierslev, Årslev, Sønderup, Nordrup, Ødemark, Bromme, Bromme Lillesø, Krøjerup, Borød, Grøfte, Dævidsrød, Kindertofte til Store Frederikslund.

Efter indtagelse af den medbragte aftensmad på den solbeskinnede plæne foran jagthytten, fortalte Arne om godset. Herefter bød Bente på hjemmebag og vi gik en tur indenfor i den imponerende jagthytte.

På St. Frederikslund Gods kunne Helje fortælle, at han havde tegnet jagthytten for den tidligere ejer, som havde nogle klare ønsker til huset. F.eks. skulle det store vindue i gavlen kunne tages ud, så han kunne få plads til at lirke et elghoved med gevir ind, så det kunne komme til at hænge over kaminen – når han, godsejeren, altså havde skudt elgen. Det gjorde han nogle år senere, og elgen hænger nu på sin plads!

Nedenfor er lidt indtryk fra den solbeskinnede men lidt kølige aften. Fotos: Bo Damkjær og Rikke Nissen

« of 6 »

07.06 Gavnø

Ca. 50 MG’er havde fundet vej til Gavnø til dette års store biltræf på godset ved Næstved. Herligt også at se en masse nye og nyere medlemmer kigge forbi med bil og co-driver. Vi havde også besøg fra ‘hinsidan’, hvor en TD og en TF med besætning nød solskinnet. Temaet for vores stand var MGA 50 år, så vi havde linet et flok at disse op i forreste række ud mod “strøget”.
Fotos: Torben Olesen, Charlotte Poulsen, Rikke U. Nissen

« of 12 »

05.06 Store køredag

Store køredag, fredag d. 5/6 var vi på picnictur på stranden ved Julebækhus. Nogle kørte fra Nærum, andre direkte, men kl. 17 havde vi fået de medbragte stole, borde, mad og ikke mindst lidt snack, både i fast og flydende form sat frem. Vejret var helt fantastisk og vi var et par stykker der ikke kunne modstå en lille soppetur. Minna og Pernille havde sørget for godt vejr og en god tur! Hilsen Charlotte Poulsen

« of 4 »

05.06 Roskilde Ring

Klubben var pænt repræsenteret, da 60 års dagen for Roskilde Rings åbning fredag 5/6 blev fejret. De ca. 200 biler fik mulighed for at køre en tur rundt på stierne, som er anlagt der hvor selve banen i sin tid lå. Der er undervejs opsat permanente poster, hvor man kan hente små videoklip med historier og billeder om Roskilde Rings historie. Fotos: Kurt Larsen

« of 3 »

31.05 Charlottenlund

Et af temaerne på Charlottenlund Classic Motor Meeting på travbanen i Charlottenlund var MGA 60 år, så MG Klubben var flot repræsenteret på dagen. Torben Olesen havde taget kameraet med…

« of 10 »


19.05 Årets MG/Vestsjælland

Jeroen Duys havde igen i år arrangeret Årets MG hos Peter i St. Merløse. Jeg var selv forhindret i at være til stede, men Boy overtog afstemning og overrækkelse af pokal til Årets MG.
1. præmie gik til Jens Westrup, med sin flotte MGA mark II fra 1962.
2. præmie gik til Jan Glad, også en MGA mark II fra 1962.
Så her i 60 året for MGA gjorde de en flot figur.
Der var 18 biler, så det var en god aften, og Jeroen havde sørget for brød, øl og vand. Tak til Peter for at give husly, og tak til Boy og Jeroen for et godt arrangement. Helje

« of 3 »


03.05 Kastellet

Forårsmønstring d. 3. Maj på Kastellet. Vi kørte i samlet trop fra Nærum, ca 20 biler i dejligt solskinsvejr. Vejret holdte hele dagen og der var mange biler og masser af mennesker. Hilsen Charlotte Poulsen

« of 3 »

25.04 MG for begyndere

6 biler (3 x MGB, 1 x MGA, 1 x Midget og 1 x MG1300) og deres ejermænd/-kvinder deltog i MG for begyndere kurset denne dag hos Lars i Ringsted. Matthies var som tidligere kursusleder. Her er nogle indtryk fra dagen. Fotos Ole Meyer-Lassen og Rikke Nissen.

« of 7 »

21.04 Vestsjælland

Jeroen Duys havde lavet en dejlig køretur i det midtsjællandske landskab. Turen startede fra Holbæk Gamle havn med 27 biler og 47 personer. Det var en herlig ”første” klubtur i år. Turen endte på Tersløsegaard, hvor Foreviser Allan Aistrup tog imod, og for første gang fik biler lov til at køre ind på gårdspladsen. Det var et flot syn. Allan fortalte om herregårdens historie, om de år hvor Holberg tilbragte sine somre på Tersløsegaard. Efter forevisningen blev vi bænket i et stort telt i haven, og bespist med smørrebrød, øl og vand. En stor tak til Jeroen for turen og tak til Tersløsegaard for en god oplevelse. Tekst og fotos: Helje Sørensen

« of 3 »

18.04 Forårsklargøring

Fotos fra forårsklargøring på Gør-det-selv værkstedet i Sydhavnen. På ”Gør Det Selv” værkstedet i Sydhavnen var der 6 MGB’er , 1 MGA og 1 MG TD.Vi fik skiftet olie i bagtøjet, gearkassen og motoren samt nyt oliefilter sat på.Derefter fik vi smurt alle nipler med fedt. Lars på billedet er i gang med fedtpumpen. Til sidst fik vi testet bremserne på bremseprøvestanden udenfor. Det var rigtig hyggeligt, alle hjalp hinanden og med kyndig instruktion af Jens, tidligere fagskolelærer på Lyngby Tekniske Skole. Foto: Ole Meyer-Lassen.

« of 2 »

17.02 Vestsjælland

Tirsdag den 17. februar 2015 havde Hans Frederiksen inviteret os til at se BIN 2 BIL i Holbæk, som åbnede det nye bilhus den 2. januar 2014, der bl.a. huser værksted og reservedelslager, samt forhandling af fem bilmærker Ford, Volvo, Renault, Dacia og Mazda.
Tom viste os rundt i de flotte lokaler, værksted, pladeværksted, reservedelslager og dækopbevaringshal. Rundvisningen sluttede på 1. sal, administration og kantine, hvor Tom bød på øl, vand. Det var en meget interessant aften, og vi fik et virkelig godt indblik i hvordan sådan en virksomhed bliver drevet. En stor tak til Hans for initiativet, og en stor tak til Tom for at bruge en aften for MG klubben. Helje

« of 2 »

03.02 Generalforsamling

Ca. 60 medlemmer var mødt frem til årets generalforsamling. Nedenfor er et par fotos fra generalforsamlingen og den efterfølgende kåring af mestrene fra 2014.

« of 5 »


For alle med interesse i MG-biler, nye som gamle